Oslava Štědrého večera s rodinou u dobrého jídla je neopomenutelnou tradicí. Ke krocanovi, který je v tomto svátečním období oblíbeným pokrmem mnoha rodin, je třeba přidat lahodnou zeleninu a další pokrmy, které obohatí hlavní chod. Objevte naše gurmánské návrhy, které vám pomohou vybrat ty nejlepší přílohy k vánočnímu krocanovi nebo kapounovi.
Obsah
- 
 
Nezbytné doplňky:
Kandované brambory a kaštany
Barevná, chuťově výrazná zelenina
Krémové, uklidňující přílohy
Original ideas for thinking outside the box
 
 Nezbytné vychytávky:
 
Nic se nevyrovná skvělé klasice, která doprovází vánočního krocana: pečené brambory vždy ocení mladí i staří. Můžete se rozhodnout pro
 granulované brambory
 nebo
 brambory
 nakrájené na
 kostičky, které
 před pečením v troubě při 180 °C dozlatova a dokřupava ochutíte solí, pepřem a pokapete olivovým olejem.
 
 Co se týče kaštanů, dodají pokrmu sladký, sváteční nádech. Můžete je připravit ve formě
 konfitních
 kaštanů
 tak, že je osmahnete na troše másla a cukru, nebo je zakomponujete přímo do nádivky na krocana.
 
 Barevná a chutná zelenina
 
 Chcete-li svému pokrmu dodat hloubku, pohrajte si s barvami a strukturou zeleniny. Zde je několik nápadů, které se hodí k vánočnímu krocanovi
 :
- 
 Glazovaná
mrkev: osmažte ji na pánvi s trochou másla, cukru a vody, dokud nebude měkká a lesklá. - 
 Zelené fazolky
: blanšírujte je v hrnci s vroucí osolenou vodou, pak je slijte a osmažte na pánvi s kapkou olivového oleje a stroužkem prolisovaného česneku. - 
 Opečené dýně
: nakrájejte je na kousky, před vložením do trouby na 25 až 30 minut při 180 °C je ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a provensálskými bylinkami. 
 
 TAKÉ ČTĚTE: Ultimátní průvodce dobrým oblékáním během vánočních svátků
  
Myslete také na zapomenutou zeleninu, jako je pastinák, brukev nebo třeba topinambury, které se ke sváteční drůbeži skvěle hodí. Obměňujte způsoby přípravy (vaření v páře, pečení v troubě, smažení na pánvi), abyste na vánoční stůl vnesli různé chutě a textury.
 Krémové, uklidňující přílohy
 
 Pro
 ještě požitkářštější sváteční jídlo zvolte krémové přílohy, které vaše hosty potěší.
 Sýrové
 suflé
 ,
 lehké a vzdušné, je originální variantou, která vás jistě svede. Připravit si můžete krémový gratin dauphinois nebo domácí bramborovou kaši.
  
 Gratin dauphinois
 
Chcete-li
 úspěšně připravit gratin dauphinois, začněte oloupáním a nakrájením brambor na tenké plátky. Poté je naaranžujte do máslem vymazané misky a mírně je překryjte. Před vložením brambor do trouby na 1 hodinu při 180 °C je zalijte směsí crème fraîche, mléka, soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku. Gratin by měl být zlatohnědý a tak krémový, jak máte rádi.
 
 Domácí bramborová
 kaše
 
Pro chutnou bramborovou kaši přidejte bylinky, například česnek, pažitku nebo petrželku. Pro větší požitkářství vmíchejte trochu crème fraîche nebo másla, abyste získali hladkou, v ústech se rozplývající texturu.
 Originální nápady pro netradiční způsoby přípravy
 
Pokud chcete inovovat a nabídnout méně tradiční přílohy, zde je několik návrhů:
- 
 Houbové rizoto
: připravte krémové rizoto doplněné o restované houby (hříbky, lišky, hlíva ústřičná) a strouhaný parmazán. - 
 Polenta
: tuto kukuřičnou kaši vařenou v zeleninovém vývaru můžete podávat krémovou nebo nakrájenou na plátky a grilovanou, aby měla křupavou strukturu. - 
 Zelená čočka
: čočka dušená s mrkví, cibulí a kuřecím vývarem dodá vánočnímu jídlu rustikální nádech. 
 
 ČTĚTE TAKÉ: Vánoční tajemství: Kdy a jak popřát šťastné a veselé Vánoce?
  
S těmito nápady na přílohy k vánočnímu krocanovi jste nyní připraveni vytvořit sváteční menu, které potěší vaše hosty. Nešetřete kořením, bylinkami a dochucovadly, která povznesou vaše kulinářské přípravy a nabídnou nezapomenutelné sváteční jídlo.
 Podobné články
 :
 
 Tradiční vánoční barvy a jejich symbolika
 
 
 Yule log: Vánoční
 koktejly: nezbytnosti pro stylovou oslavu
 
 
 Vánoční dárek: Historie a původ této tradice
 
