Štědrovečerní večeře je nezbytnou součástí svátečního období.
  Každý se těší, až bude moci sdílet tuto společenskou a gurmánskou chvíli se svými blízkými. Jaká jsou nejlepší masa na Vánoce? Jak vybrat ideální jídlo pro tuto příležitost? Co podávat na Štědrý den? A konečně, proč nepřidat sváteční nádech svému outfitu vánočním svetrem? V tomto článku vám nabízíme všechny naše tipy a rady pro úspěšné sváteční stolování.
 
Obsah
- 
 
Jaké maso na Vánoce: nestárnoucí klasika
 - 
 
Nápady na jídla pro úspěšné Vánoce
 - 
 
Co podávat na Štědrý den?
 - 
 
The Christmas jumper: a festive touch for your outfit
 
 Jaké maso na Vánoce: nadčasová klasika
 
Abyste své hosty při štědrovečerní večeři ohromili, máte na výběr z několika druhů masa:
- 
 
Krůta: nesporná hvězda Vánoc
. Nadívaný krocan svádí svým křehkým a chutným masem. - 
 Kapoun:
Jedná se
o zajímavou alternativu ke krocanovi s měkčím a chutnějším masem. - 
 Šunka:
Šunka pečená v troubě nebo dušená je také velmi oblíbená pro svou rozplývající se a zároveň křupavou stranu. 
Existují samozřejmě i
 další druhy masa, které můžete zařadit na vánoční menu, například kachna, husa nebo zvěřina (zvěřina, divočák apod.). Klíčové je vybrat maso, které bude vašim hostům chutnat. Které se dobře hodí k tradičním vánočním chutím (kaštany, zimní zelenina atd.).
 
 
 TAKÉ ČTĚTE: Kouzlo půlnoční mše o Vánocích
  
 Nápady na jídlo pro úspěšné Vánoce
 
 Aby byla vaše vánoční večeře nezapomenutelná, nestačí jen vybrat to správné maso. Musíte myslet také na předkrmy, přílohy a dezerty. Zde je několik nápadů na sestavení svátečního menu
 :
 Předkrmy: chutné a rafinované recepty
 
- Polotovar foie gras na perníkovém toustu a fíkovém džemu
 - Tatarák z lososa s avokádem a limetkou
 - Dýňová polévka se smetanou a praženými lískovými oříšky
 
.
 Přílohy: lahodné, gurmánské pokrmy
 
- Gratin dauphinois nebo brambory sarladaises jako příloha k masu
 - Zelené fazolky s petrželkou nebo na pánvi smažené lesní houby
 - Cassolette z glazovaných kaštanů a omáčka ze svařeného vína, která povznese vaši drůbež
 
 Dezerty: sladké dobroty na závěr jídla
 
- 
 
vánoční
poleno
s kaštanovým krémem a čokoládou - ledový parfait s červeným ovocem a malinovým coulis
 - Tiramisu z klementinek a speculoosu
 
Varianty chutí přizpůsobte chuti svých hostů a dodejte svému menu punc originality.
 Co podávat na Štědrý den?
 
Na Štědrý den je tradiční podávat společné jídlo s rodinou. Pro tuto příležitost se často upřednostňují jednodušší a méně vydatné pokrmy než na Štědrý den:
- Raclette nebo savojské fondue pro hřejivou, přátelskou chvilku
 - Pot-au-feu nebo blanquette de veau pro uklidňující, gurmánský pokrm
 - Talíř s mořskými plody, ústřicemi, syrovinkami a krevetami pro rafinovanou, jodovanou večeři
 
Přemýšlejte také o nabídce několika aperitivních předkrmů (tapenáda, guacamole, verriny…).) a jídlo zakončit na sladkou notu lehkým dezertem (salát z čerstvého ovoce, panna cotta apod.).
 
 TAKÉ ČTĚTE: Tradiční vánoční barvy a jejich symbolika
  
 Vánoční svetr: slavnostní doplněk vašeho outfitu
 
A nakonec, abyste byli zcela v duchu Vánoc, proč si neobléknout vánoční svetr? Tyto svetry, často barevné a zdobené svátečními motivy (jedličky, sobi, ozdoby…), se staly skutečným symbolem svátečního období. Pokud jste ještě nenašli ten svůj, máte ještě čas objevit vzácnou perlu a prohledat obchody nebo internet.
Ještě zbývá udělat
 vše pro to, aby se vám
 vánoční jídlo vydařilo a abyste své hosty oslnili chutnými svátečními recepty. Teď už stačí jen obléknout si vánoční svetr a začít se připravovat!
 
 Podobné články
 :
 
 Kouzlo cesmíny a jmelí: historie a původ vánočních symbolů.
 
 
 Vytvořte si vlastní vánoční věnec: nápady a tipy na jejich domácí výrobu
 
 
 Odpočítávání do Vánoc: kolik dní zbývá?
 
 
 Tradiční vánoční barvy a jejich symbolika
 
